Корбан заявив, що завдяки рішенню суду "Цитрус" повинен сплатити борг 991 млн гривень. У компанії все заперечують і подають на апеляцію

13.10.2021
2205

Цитрус

Дніпровський бізнесмен Геннадій Корбан у своєму Facebook опублікував рішення господарського суду Одеси, згідно з яким компанія "Цетехно", що входить у "Цитрус", повинна виплатити нібито борг 991 млн гривень і 754 500 грн судових зборів. У відповідь на рішення суду "Цитрус" подав апеляцію.


 

Заява Корбана

За інформацією Корбана, «Цитрус» не платить податки своїй країні, оптимізує прибуток і занижує митні декларації. І тому, каже він, за рішенням суду, компанія повинна виплатити 991 073 530 грн боргів і 754 500 грн судового збору.

Корбан зазначив, що "один з бенефіціарів" Цитруса "Григорій Топал повинен зрозуміти, що за все потрібно розплачуватися" і додав, що Топал "викинув" його як партнера з бізнесу за допомогою обласного прокурора і місцевого начальника СБУ.

Відповідь "Цитруса"

У "Цитрусі" вважають, що такі дії Корбана - це масована атака у ЗМІ і у судових органах, "які публікують замовні статті та брехливі пости у Facebook". У компанії додають, що Корбан хоче очорнити репутацію "Цитруса" і проводить спроби рейдерського захоплення компанії.

У "Цитрусі" нагадали, що за останній час виграли всі справи у судах, і юридично довели, що Геннадій Корбан не має ніякого офіційного ставлення до цієї групи компаній «Цитрус». У своїй заяві компанія резюмувала, що були проведені комплексні податкові та аудиторські перевірки, які не виявили фіктивну заборгованість у 991 млн гривень.

Retailers звернувся до Геннадія Корбана за поясненням, звідки конкретно у компанії "Цитрус", як він вважає, взявся майже мільярдний борг.

  • На початку 2021 року один з колишніх власників "Цитруса" Дмитро Зінченко продав свою 50% частку групи компаній "Цитрус" (ЗТ-Інвест) Геннадія Корбана. Причиною цього став затяжний конфлікт між Зінченком і ще одним співвласником "Цитруса" Григорієм Топалов.
  • У серпні 2021 року Госпсуд Одеської області відмовив Геннадію Корбану в арешті рахунків компанії ТОВ "Цетехно" (власник Григорій Топал).

Автор: Олександр Шаріпов

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.