Суд заборонив “Цитрусу” користуватися торговельною маркою та сайтом

11.01.2022
3205

Фото: rau.ua

Господарський суд Києва за позовом "Е-Тікетс Сервіс Україна" заборонив ТОВ "ЗТ-Інвест" (група компаній "Цитрус") користуватися торговельною маркою та доменним іменем компанії (citrus.ua). Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна"


Відповідно до рішення суду, під заборону будь-яких дій із ними потрапили торговельні марки "Цитрус", а також низка інших торговельних марок, які використовує група компаній: "ЦИТРУС дискаунт" (CITRUS discount), "ЦИТРУС гаджети та аксесуари", "eton", "like.bike", "AIR MUSIC" та "L.А.Р.Т.І.".

Незважаючи на це, у коментарі для AIN.UA представники компанії «Цитрус» заявили, що компанія, на яку було подано цей позов, не входить до групи компаній “Цитрус”, сам “Цитрус” не використовує ці торгові марки, а магазини продовжать працювати у штатному режимі.

«Тому, "Цитрус" на даний момент подав необхідні процесуальні документи для оскарження цієї «Новорічної ухвали». На незаконні дії виконавців подав скарги до правоохоронних органів, а також до Міністерства юстиції України», — повідомили у “Цитрус”.

  • Нагадаємо, у березні 2021 року у компанії "Цитрус" змінилися власники. Якщо раніше вона на 50% належала співзасновнику Григорію Топалу та Дмитру Зінченку, то станом на 1 березня – 50% Зінченка відійшли українському бізнесменові Геннадію Корбану. Законність цієї угоди оскаржував другий співзасновник «Цитруса» – Григорій Топал.  
  • У жовтні 2021 суд визнав недійсною передачу 50% у «Цитрусі» Корбану, на що бізнесмен подав апеляцію  (яку програв 22 грудня 2021 року). Цього ж місяця Господарський суд Одеської області зобов’язав ТОВ «Цетехно» виплатити борг у розмірі 991 млн грн. 

 

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.