Кличко: у Києві можуть ввести нові обмеження. Серед них наявність QR-коду при відвідуванні масових заходів і закладів

05.10.2021
2415

Фото: www.dw.com

У Києві можуть ввести нові карантинні обмеження через COVID-19. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в інтерв'ю виданню "РБК-Україна". Їх дотримання контролюватимуть поліція з Муніципальною вартою, в тому числі співробітники комунальних підприємств.


 

Можливі обмеження передбачають наявність QR-коду про вакцинацію у відвідувачів масових заходах, кафе і ресторанів, місць, де є ймовірність близького контакту з великою кількістю людей і поширення інфекції.

Мер також повідомив, що подібні правила можуть стосуватися проїзду в громадському транспорті, але тільки у разі різкого погіршення ситуації.

«Для того, щоб не вводити повний локдаун, як це було у минулому році, ми розглядаємо різні можливі гібридні обмеження, які зараз використовують деякі країни», - повідомив Кличко.

Він зазначив, що варіанти введення нових обмежень поки тільки розглядають.

  • Нагадаємо, Кабмін оновив карантинні норми в Україні. Вони почали діяти з 20 вересня. За новими правилами, вакциновані люди зможуть отримати "жовті" та "зелені" COVID-сертифікати, що дозволить безперешкодно відвідувати громадські заклади і масові заходи.
  • З 23 вересня по всій Україні встановлена ​​жовта зона. Це означає, що для громадських закладів починають діяти певні обмеження. Зокрема, 1 людина на 4 кв.м, заповненість не більше 50%, а у ресторанах відстань між столиками має становити 1,5 метра. Обмеження можуть бути ослаблені, якщо не менше 80% відвідувачів і персоналу мають хоча б одне щеплення або діючий результат ПЛР. Retailers зібрав думки власників ресторанів, кінотеатрів і закладів, про те, як на них вплинула "жовта зона" і як вони дотримуються карантинних обмежень в цьому матеріалі.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.