Адаптивний карантин в Україні продовжено до 31 березня 2022 року

15.12.2021
2395

Фото: Depositphotos

Уряд продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у середу.


«Уряд продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року. Протягом першого кварталу, як мінімум, буде карантин», - повідомив Шмигаль.

Сьогодні ще дві області виходять із "червоної" зони карантину. У цій зоні залишиться лише 8 регіонів. Шмигаль також висловив сподівання, що у цих областях найближчим часом епідеміологічна ситуація покращиться.

  • Нагадаємо, адаптивний карантин діє в Україні з травня 2020 року.
  • Із 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину. Тепер відвідувати громадські заклади у "жовтому" рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав щонайменше одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – "жовтий" COVID-сертифікат або довідку 063/о.
  • Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. У той же час для відвідування громадських закладів можна використати і негативний тест, який діє 72 години, або альтернативний документ – COVID-сертифікат про одужання. Таким чином, у "жовтому" рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має жодного з перерахованих документів.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.