Госпсуд відмовив Корбана в арешті рахунків компанії "Цитрус". Рітейлер продовжує причетність бізнесмена до бізнесу

05.08.2021
3597

Retailers.ua

Господарський суд Одеської області відмовив власнику компанії "Гаджет Трейдінг" Геннадія Корбана в арешті рахунків компанії ТОВ "Цетехно" (власник Григорій Топал), яка також володіє рітейлером техніки та електроніки "Цитрус". Про це повідомляється у рішенні суду.


 

Компанія "Гаджет Трейдинг" Корбана звинуватила юрособу "Цетехно", яке належить Топалу, у заборгованості більш 990 тисяч гривень і попросила суд заарештувати рахунки "Цетехно". Крім того, у позові зазначалося, що, нібито "Цетехно" має заборгованість перед компанією "Цетрейдінг" Корбана.

Суд вирішив, що аргументів від компанії "Гаджет Трейдинг" недостатньо для арешту рахунків "Цетехно" і відмовив у позові компанії.

Пізніше у коментарі виданню dev.ua "Цитрус" спростував причетність Геннадія Корбана до мережі і назвав його дії "рейдерським захопленням". У прес-службі мережі уточнили, що "Геннадій Корбан є корпоративним управляючим частки у компанії "ЗТ Інвест", а компанії "ЗТ Інвест"," Цетрейдінг "," Гаджет Трейдинг ніколи не входили в акціонерне товариство" Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "СТЮАРТ", який об'єднує у собі групу компаній "Цитрус".

Варто відзначити, що "ЗТ-Інвест" - це юрособа, яка здійснює роздрібні продажі, а також знімає у суборенду приміщення у іншої компанії "плейсмент інвест". Остання займається орендою приміщень і здачею їх усередині групи. Також до групи входить "Смарт гаджет" (імпорт), "Імпорт капітал" (дистрибуція, оптові продажі) і ряд інших компаній.

Нагадаємо, що на початку 2021 року один з колишніх власників "Цитруса" Дмитро Зінченко продав  свою 50% частку групи компаній "Цитрус" (ЗТ-Інвест) Геннадія Корбана. Причиною цього став затяжний конфлікт між Зінченком і ще одним співвласником "Цитруса" Григорієм Топалов.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.