Instagram запустить відео на весь екран. Соцмережа хоче конкурувати з YouTube і TikTok

02.07.2021
1880

Фото: tacademy.ru

Голова Instagram Адам Моссера оголосив про плани соцмережі щодо запуску повноекранних відео. Він також назвав TikTok і YouTube головними конкурентами компанії, повідомляє CNBC.


 

«Ми більше не додаток для обміну фото або квадратними знімками», - заявив Моссера. Він пообіцяв, що соцмережу очікує безліч експериментів c широкоформатним, імерсивним, розважальним, мобільним відео. За його словами, соціальна мережа змінить систему рекомендацій - до стрічки буде потрапляти контент тих акаунтів, на яких користувачі не підписані. Зараз рекомендації знаходяться в окремій вкладці.

Голова компанії відзначив, що нові функції не з'являться миттєво, соцмережа почне експерименти у найближчі декілька місяців. За його словами, Instagram також приділятиме більше уваги підтримці творців контенту, торгівлі та обміну повідомлень.

Зміни у поданні контенту приведуть Instagram до прямої конкуренції з китайським TikTok. Моссера особливо виділив TikTok, а також YouTube, який належить Google, як серйозних конкурентів і причини змін в Instagram.

Instagram вже зробив конкуренцію c TikTok своїм пріоритетом, запустивши Reels в серпні 2020 року. Reels - короткі відео з накладеним звуком і різними ефектами.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.