Nike купила дизайнера віртуальних кросівок RTFKT Studios

15.12.2021
2873

Фото: Sneaker Freaker

Nike оголосила про покупку стартапу RTFKT Studios, що спеціалізується на створенні віртуальних кросівок та колекційних речей. Таким чином Nike робить ще один крок у створення та розвиток власного метавсесвіту, про який компанія заявляла раніше. Умови угоди не розголошуються.


«Це придбання — ще один крок, який прискорює цифрову трансформацію Nike та дозволяє нам обслуговувати спортсменів та авторів на стику спорту, творчості, ігор та культури. Ми плануємо інвестувати у бренд RTFKT, допомагати його інноваційній та творчій спільноті та розвивати її, а також розширити цифрову присутність та потужність Nike», — коментує покупку президент і генеральний директор Nike Джон Донахью.

RTFKT заснований у 2020 році Бенуа Паготто, Крісом Ле та Стівеном Василевим. Команда використовує новітні ігрові двигуни, NFT, автентифікацію на блокчейні та доповнену реальність для створення унікальних віртуальних продуктів та можливостей. У спільній заяві з Nike Паготто сказав, що Nike - "це єдиний бренд у світі, який розділяє нашу пристрасть до інновацій, творчості та об'єднання людей у спільноті".

У лютому стартап випустив кілька моделей віртуальних кросівок у співпраці з художником Fewocious і швидко заробив понад $3 млн, продавши понад 600 пар. У березні компанія стала партнером виробника відеоігор Atari, щоб розробити обмежену колекцію віртуальних кросівок у стилі Atari.

  • Нагадаємо, Nike знаходиться у процесі створення власного метавсесвіту. У вересні компанія збудувала віртуальний шоурум Nikeland усередині популярної гри Roblox.
  • А в листопаді надала кілька товарних знаків та патентів на затвердження у Відомство за патентами та товарними знаками США для використання у віртуальному взутті, одязі, головних уборах тощо.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.