Фабрики Nike у В'єтнамі відновили роботу після призупинення виробництва через спалах Covid-19

05.11.2021
3559

Фото: The Edge Markets

У середині липня у В'єтнамі призупинили виробництво кросівок Nike та Adidas через спалах Covid-19. Зараз близько 200 фабрик, які займаються виробництвом Nike, відновили роботу після кількох місяців простою. Про це повідомляє Reuters.


В'єтнам — країна, де виробляється майже половина взуття американського спортивного гіганта. До середини цього року жорсткий контроль влади стримував поширення хвороби. Однак у липні майже 80% виробників взуття Nike та половина постачальників одягу були змушені припинити виробництво після спалаху коронавірусу в країні.

Очікувалося, що на повне відновлення обсягів виробництва піде близько шести місяців на тлі нестачі робочої сили.

Наразі В'єтнам приділяє пріоритетну увагу вакцинації співробітників, які працюють у промисловості, щоб стимулювати виробничу діяльність.

Зараз близько 70-80% фабричних робітників повернулися до роботи на фабриках, які виробляють одяг та взуття для Nike та інших компаній.

Nike продовжить розширювати інвестиції та виробництво у В'єтнамі, йдеться у заяві уряду, зробленій після зустрічі прем'єр-міністра Фам Мінь Чиня та головного директора зі сталого розвитку Nike Ноеля Кіндера на полях саміту COP 26.  

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.