Kaspi.kz закрила операцію з купівлі платіжної системи Portmone

12.10.2021
2399

Фото: HiTech.Expert

Український платіжний сервіс Portmone повністю перейшов до казахстанської онлайн-платформі Kaspi.kz. Про завершення угоди повідомляє dev.ua, з посиланням на прес-реліз інвестиційної компанії 4i Capital Partners, яка раніше володіла цим сервісом.


 

«Я дуже вдячний нашим партнерам - засновникам Portmone та операційній команді компанії за великий внесок у розвиток. Український ринок має потребу у такому інноваційному інвесторі, як Kaspi.kz, і я пишаюся тим, що вони вибрали Portmone.com », - підсумував Алекс Мунтяну, керуючий партнер і засновник 4i Capital Partners.

4iCapital Partners проінвестувала у Portmone у жовтні 2013 року. Сьогодні сервіс включає у себе: оплату комунальних послуг, поповнення мобільного, оплату інтернету, страхування, податків, грошові перекази з картки на картку.

  • Про те, що компанія Kaspi Pay підписала угоду про покупку 100% української платіжної системи Portmone Group, стало відомо у липні 2021 року. За даними AIN.UA, сума операції може становити у діапазоні від $10 млн до $20 млн. Це дозволить Kaspi.Pay отримати ліцензію на платежі від Національного банку, акредитацію Visa і Mastercard, ділові відносини з тисячами продавців і широким колом банків. Сторони не розголошують умови угоди.
  • Portmone - постачальник послуг платежів і грошових переказів споживачам в Україні. Це сервіс по оплаті комунальних і побутових рахунків, P2P-переказів, поповнення мобільного телефону і погашення фінансових послуг. Компанія з'явилася на ринку у 2002 році, і зараз її послугами користуються близько 2 млн фізичних осіб і 1400 організацій.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.