Казахський Kaspi подав документи до НБУ на купівлю БТА Банку та шукає співробітників в Україні

07.02.2022
3050

Фото: Tengrinews

Казахський сервіс Kaspi надав пакет документів до Національного банку України для отримання дозволу на придбання БТА Банку, повідомляє НВ Бізнес із посиланням на джерело на банківському ринку та пресслужбу НБУ. За інформацією видання, компанія активно шукає персонал, зокрема членів Наглядової ради.


У НБУ також підтвердили виданню, що компанія у грудні 2021 року подала відповідний пакет документів про намір придбати банк БТА Банк.

Kaspi уклала договір про купівлю-продаж БТА Банку України наприкінці жовтня 2021 року для отримання банківської ліцензії. Сторони мають намір закрити угоду у першому півріччі 2022 року.

З 2021 року казахська фінтехкомпанія Kaspi.kz почала активно купувати українські проєкти. Зокрема, у жовтні 2021 року "дочка" Kaspi.kz – Kaspi Pay купила українську платіжну систему Portmone. Наприкінці цього ж місяця, Kaspi оголосив про купівлю БТА Банку в Україні. У грудні 2021 року АМКУ дозволив казахстанській компанії Kaspi.kz купити БТА Банк в Україні. Крім цього, деякі ЗМІ повідомляли, що компанія планує купити українського гравця у сфері e-commerce.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.