Компанія засновника Twitter купує австралійський сервіс розстрочки Afterpay. Це один з найдорожчих стартапів

04.08.2021
2918

Фото: habr.com

Платіжна система Square — засновника Twitter Джека Дорсі — оголосила про викуп всіх акцій австралійського сервісу розстрочки Afterpay за $29 млрд. Завдяки цьому Square отримає доступ до швидкорослого сегменту "купуй зараз, плати пізніше". Про це повідомляє Forbes.


 Square — американська IT-компанія, яка створює рішення для прийому і обробки електронних платежів. Її використовують Amazon.com, Target, Walmart і інші магазини.

Злиття зміцнить присутність Square на ринку електронної комерції, оскільки більше 85% обсягу платежів Afterpay доводиться на онлайн. Square також збільшить свою міжнародну присутність. За версією журналу Financial Times — це найбільша угода на австралійському фінтех-ринку.

Крім того, ця покупка дозволить Square вперше вийти у новий сегмент BNPL ("купуй зараз, плати пізніше"). Після операції Square інтегрує Afterpay у свій еквайринг і у платіжний додаток Cash App.

Чому це важливо?

Онлайн-продажі за допомогою безвідсоткових незабезпечених кредитів стали особливо популярними у 2020-му році, у розпал пандемії коронавіруса. Це швидко зростаючий сектор, який буде і далі розвивати у тому числі з-за зниження попиту на традиційні фінансові продукти, вказують аналітики Goldman Sachs (GS). За даними дослідження Juniper Research, продажі через сервіси "купи зараз — заплати пізніше" у світі зростуть з $266 млрд у 2021 році до $995 млрд до 2026 року.

Afterpay — один з першопрохідців у цій галузі. Компанія працює в Австралії, Великобританії, Канаді, США і Новій Зеландії. Afterpay був заснований у 2014 році Ніком Мольнар і Ентоні Айзенах.

У компанії вже з'явилися великі конкуренти — влітку 2020 подібні продукти створили PayPal і Visa. Компанія також конкурує з шведським сервісом Klarna, який раніше назвали найдорожчим стартапом, американським Affirm від співзасновника PayPal, Quadpay і Sezzle.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.