Опитування: покупці хочуть бачити відгуки, відео та інший контент від покупців у магазинах

30.12.2021
2492

Фото: Photoslurp

Відповідно до звіту технологічної компанії Bazaarvoice Inc., 36% покупців хотіли б бачити у магазинах віртуальні дисплеї з відгуками, фотографіями та відео інших клієнтів. Дослідження було проведено у жовтні 2021 року серед 8153 споживачів та 505 співробітників у сфері роздрібної торгівлі з Великобританії, США, Канади, Франції, Німеччини та Австралії.


Для 34% респондентів також важлива наявність QR-кодів, які можна сканувати, щоб прочитати відгуки, а для 33% - наявність у магазині актуальних рейтингів на основі відгуків покупців. Третина опитаних брендів та ритейлерів заявили, що планують інтегрувати у магазин подібні UGC-рішення.

Крім того, 60% опитаних споживачів хочуть бачити контент користувача на сайтах ритейлерів, а також у соціальних мережах. Відгуки важливі для 48%, а фото або відеоконтент від інших споживачів — для 30%.

Опитані бренди та ритейлери також назвали відгуки (64%) та фото- та відеоконтент від клієнтів (43%) найбільш впливовими елементами своїх продажів та реклами.

Контент від інфлюенсерів виявився практично на останньому місці. Він важливий лише для 9% споживачів та 19% брендів. Цей результат збігається з висновками недавнього опитування платформи візуального контенту Stackla, яке показує, що споживачі більше впливають на те, як споживачі витрачають свої гроші, ніж інфлюенсери: на прийняття рішення про покупку впливає на 79% важливий користувальницький контент, наприклад фото та відео інших споживачів , і лише на 9% впливає контент, створений інфлюенсерами.

Опитування Stackla також показало, що 72% респондентів вважають, що фото і відео реальних клієнтів контентом, який вони найбільше хочуть бачити на сайтах онлайн-магазинів при ухваленні рішення про покупку. Сьогодні понад половина (56%) респондентів вважають, що під час покупок в онлайні зображення та відео із соціальних мереж впливають на них сильніше, ніж до пандемії.

Переклад: Людмила Будіна

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.