Forbes: ймовірною метою Kaspi в Україні є маркетплейс Kasta

03.11.2021
2937

Фото: rau.ua

Напередодні у ЗМІ з’явилася інформація про те, що казахська компанія Kaspi.kz веде переговори про купівлю інтернет-магазину Rozetka. Проте згодом співвласник Rozetka Владислав Чечоткін назвав ці чутки “маячнею”. Зараз Forbes з посиланням на думки експертів, повідомляє, що ймовірною метою компанії є маркетплейс Kasta.


Такої думки дотримуються Миксим Беляк із HUBBER, керуючий партнер інвесткомпанії Soul Partners Ігор Верхогляд та співвласник інвесткомпанії, що спеціалізується на M&A угодах. Чечоткін із Rozetka зазначив, що Dragon Capital, якій належить маркетплейс, справді шукає для нього покупця.

Співзасновник та СЕО Kasta Андрій Логвін, як і пресслужба компанії Dragon Capital, яка володіє маркетплейсом, не відповіли на запитання Forbes щодо переговорів із казахстанськими покупцями.

Скільки може коштувати Kasta?

Компанію, яка має 277 точок видачі, володіє фулфілмент-центром на 15 000 кв. м у Броварах, фінкомпанією і має спеціалізований софт, Беляк із HUBBER оцінює у $12–18 млн.

Виторг Kasta за 2020 рік – трохи більше 60 млн грн, за даними "СПАРК-Інтерфакс". Чистий прибуток – 4,1 млн грн. Згідно з коефіцієнтами, наданими директором інвестиційно-банківського департаменту компанії Concorde Capital Сергієм Чуйкіним, оцінка компанії може бути набагато скромнішою: $1,3–1,8 млн, проте офіційні цифри можуть бути у рази нижчими від реальних оборотів Kasta, розповів Forbes на правах анонімності співрозмовник, близько знайомий зі звітністю компанії.  Оновлено// СЕО Kasta Андрій Логвін прокоментував інформацію, зазначивши, що ніяких переговорів Kasta з Kaspi.kz  не веде: «Незважаючи на збіг у словах Kasta та Kaspi  перших трьох букв, жодних переговорів ми не ведемо. У даних з обігу Kasta помилилися щонайменше у 50 разів. І, насправді, ми повністю білі та прозорі, тож готовий дати інформацію детальніше. Про оцінку вартості Kasta  експертами я мовчу»//.


Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.