ЗМІ: казахська компанія Kaspi.kz веде переговори про купівлю інтернет-магазину Rozetka

01.11.2021
2946

Фото: rau.ua

Kaspi.kz планує купівлю великого e-commerce в Україні. За інформацією AIN, йдеться про онлайн-рітейлера Rozetka, куди крім однойменної компанії та маркетплейса також входить група компаній EVO (Prom.ua та інші проекти).


Як повідомляє AIN посилаючись на власні джерела, Kaspi.kz вже веде переговори з нинішніми власниками компанії Rozetka. Due diligence угоди, ймовірно, проводить аудиторська компанія Avellum, яка вже супроводжувала угоди Kaspi.kz з Portmone, Rozetka та EVO та ще кілька угод інвестора Rozetka – венчурного фонду Horizon Capital.

За різними підрахунками, вартість Rozetka може становити від $600 млн до $889 млн. За даними співрозмовників AIN.UA, у Kaspi.kz кошти у такому обсязі є, але це всі кошти, що є на M&A (злиття і поглинання): якщо угода все ж таки відбудеться — Kaspi.kz, швидше за все, залучатиме фінансування.

  • Першою купівлею  Kaspi.kz в Україні стала міжбанківська платіжна система Portmone, яку компанія Kaspi Pay придбала у липні 2021 року. Згодом стало відомо про купівлю українського  "БТА Банк" для отримання банківської ліцензії в Україні.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.