Владислав Чечоткін назвав “маячнею” чутки про продаж Rozetka

02.11.2021
3298

Фото: rau.ua

Співвласник Rozetka Владислав Чечоткін у коментарі для dev.ua назвав “маячнею” чутки про продаж маркетплейсу казахстанськiй компанії Kaspi. Він також додав, що після публікації матеріалу на порталі AIN, оцінка маркетплейсу зросла.


«З моменту публікації статті на AIN оцінка вже зросла у 15 разів, судячи з пропозиції Гороховського», — зазначив Чечеткін. Йдеться про пост у Facebook співвласника monobank Олега Гороховського, який він опублікував після публікації новини про те, що казахська компанія Kaspi.kz веде переговори про покупку інтернет-магазину Rozetka.

«Реальна цінність Rozetka при реалізації тієї моделі, яку Kaspi виконав у 19-ти мільйонному Казахстані, в українських реаліях, не менш як $10 млрд. Маркетплейс – ядро ​​їхньої SuperApp. Краще б Rozetka сама пішла у цей бік або об'єдналася з нами, наприклад, а так ця угода буде схожа на продаж сировини для переробки у SuperApp», — написав Гороховський.

Незважаючи на заперечення з боку СЕО Rozetka, деякі експерти припускають, що угода може відбутися. Наприклад, фінтех-експерт Іван Істомін, який був керуючим директором Альфа-Банку в Казахстані, каже, що угода між Rozetka і Kaspi.kz цілком можлива: «Як один із варіантів цілком може бути. Питання у ціні».

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.