Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 грудня і готується вводити "жовтий" рівень епідемічної небезпеки

20.09.2021
1757

Фото: Depositphotos

Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 грудня 2021 року. Про це повідомляється на сайті МОЗ. При цьому 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому вирішать, з якої дати в Україні буде встановлений "жовтий" рівень епідемічної небезпеки.


 

У міністерстві пояснили, які обмеження будуть діяти під час "жовтого" рівня.

Карантин у "жовтій" зоні:

  • Заборонено проводити масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. м площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
  • У ресторанах не більше чотирьох осіб можуть сидіти за столиком, відстань між столами - мінімум 1,5 метра;
  • Кінотеатри та інші установи культури можуть працювати із заповнністю залів менше двох третин місць або 50% місць у кожному окремому залі;
  • Спортивні зали та фітнес-центри будуть працювати у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв.м площі.
    Обмеження "жовтої" зони не будуть застосовувати, якщо всі відвідувачі і не менше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе і ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів мають хоча б одне щеплення або діючий (зроблений не більше за 72 години) результат ПЛР або експрес-тесту.

Рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим особам, або дотримуватися всіх обмежень, але працювати для всіх, залишається за власником бізнесу.

Перевіряти наявність щеплення або аналізу можуть за допомогою:

  • міжнародних свідоцтв про вакцинацію;
  • "жовтих" або "зелених" внутрішніх COVID-сертифікатів;
  • довідки 063/о (карти профілактичних щеплень);
  • чинної довідки про негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тестування на антиген.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.