З 6 грудня набудуть чинності нові правила карантину

30.11.2021
2920

Фото: VeжА

Кабінет міністрів вніс зміни до ухвали №1236, посиливши карантинні правила, зокрема, для невакцинованих громадян. Нові правила набудуть чинності 6 грудня.  Для роботи та відвідування закладів на «жовтому» рівні достатньо отримати хоча б одне щеплення, у “червоній” зоні — потрібен повний курс вакцинації. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.


Згідно зі змінами, у «жовтій »зоні заборонять роботу: кінотеатрів, театрів та інших закладів культури; ресторанів і барів, окрім замовлень на виніс та доставки.

Утім, ці обмеження не будуть діяти у «жовтій» зоні, якщо всі працівники та відвідувачі матимуть один з документів: «жовтий» COVID-сертифікат або паперову довідку 063-О (чинні 30 днів); «зелений» COVID-сертифікат (чинний 365 днів); Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 365 днів);іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 365 днів); негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена (чинний 72 години), сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

У «червоній» зоні також буде дозволена робота ресторанів та барів, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, якщо 100% співробітники та відвідувачі закладів матимуть зелений COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тестування або експрес-тестування на антиген або сертифікат про одужання.

Окрім цього співробітники закладів будуть зобов'язані перевіряти у відвідувачів COVID-сертифікати, зчитуючи QR-код. Крім того, на вході до приміщення співробітник має міряти температуру відвідувача.

Якщо у відвідувачів чи співробітників немає необхідних документів, власнику закладу загрожуватиме штраф від 34 до 170 тисяч гривень.



Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.