Шахраї з Києва створили 10 онлайн-магазинів з фальсифікованою технікою. Їх викрила Кіберполіція

07.09.2021
2262

Фото: cyberpolice.gov.ua

Кіберполіції викрила  мережу з 10 онлайн-магазинів, де продавали підроблену техніка відомих брендів, видаючи її за оригінальну. За попередніми даними, від дій зловмисників постраждали понад 200 осіб. Сума збитку, заподіяна потерпілим поки встановлюється.



До злочинної діяльності причетні троє мешканців столиці у віці 26-27 років. Чоловіки створили близько 10 онлайн-магазинів. На сайтах розміщували оголошення про продаж продукції відомих брендів, видаючи її за оригінальну. Для покупки пропонували мобільні телефони, навушники, планшети, зарядні пристрої, фени та іншу продукцію.

Підроблену продукцію і коробки до неї зловмисники замовляли з Китаю. За допомогою спеціального обладнання виготовляли копії наклейок з ідентифікаційними номерами оригінальної продукції, щоб при перевірці через сайти виробників клієнти побачили наявність даних серійних номерів у базах компаній.

У результаті обшуку вилучили упаковані поштові посилки, ноутбуки, планшети, принтер для чеків, більш ста мобільних телефонів і двох тисяч коробок до них, 500 навушників, машинки для друку IMEI і понад 2 млн гривень.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.