Інтернет-магазин ULTRASHOP ошукала іноземна компанія-розробник ПО Starsoft Europe S.R.L

11.01.2022
1817

Фото: 5 канал

Приморський райсуд Одеси розглядає справу про шахрайство. Громадянин Ізраїлю та одеська компанія ТОВ «ЕОСТ» уклали договір від імені румунського розробника ПО Starsoft Europe S.R.L на розробку програмного продукту інтернет-магазину ULTRASHOP, проте  компанія-розробник програмного забезпечення не виконала замовлення, вкравши гроші. Про це повідомляє dev.ua


Відповідно до графіка виконання робіт, роботи мали виконуватись поетапно, та кожен з етапів роботи мав передаватись замовнику за актом-прийому передач. Готовий до виконання продукт повинен був бути переданий ТОВ «ЕОСТ» до 30 листопада 2019. Але цього не сталося. Таки чином громадянин Ізраїлю особисто отримав від ТОВ «ЕОСТ» у період з 21 травня по 23 серпня 1 745 939 грн.

При цьому, йдеться у матеріалах справи, програмісти у період з травня 2019 по серпень 2019 року жодних вказівок на написання програмного коду для ULTRASHOP не отримували. 

У свою чергу проєктний менеджер у червні 2019 року попереджав про необхідність дати доручення про початок написання програмного коду, але її попередження були проігноровані.

3 вересня 2019 року представник виконавця, що курирував проєкт, поїхав з України та на зв`язок більше не виходив.

А перевірка уповноважених осіб ТОВ «ЕОСТ» у вересні 2019 року виявила, що інтернет-магазин готовий менше ніж на 5%, програмний код не написаний, хоча згідно з договором це вже мало бути виконано більше ніж на 75%.

Станом на кінець листопада програмний продукт замовнику ТОВ «ЕОСТ» переданий не був, а сам ізраїльтянин покинув територію України.

Згодом головного винуватця справи знайшли у Колумбії. Йому загрожує від 5 до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Ще одного учасника справи заочно заарештували. Слідство триває.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.