Шахраї винайшли схему обкрадання через POS-термінали в ресторанах. Сума збитків становить мільйон гривень

09.12.2021
2761

Фото: Минфин

У  Дніпропетровській області шахраї встановлювали скімінгові пристрої в POS-термінали в заклади харчування та копіювали дані банківських карток. Так вони встигли обікрасти жертв на 1 млн грн. Про це повідомляється на сайті Кіберполіції.


У місті Кам’янському Дніпропетровськоїй області кіберполіція викрила протиправну діяльність протиправну діяльність  п’ятьох  осіб.  Розробили злочинну схему 31-річний та 29-річний чоловіки та залучили до неї трьох знайомих. Фігуранти тимчасово працевлаштовувалися у заклади харчування та роздрібної торгівлі, в яких для розрахунку клієнтів використовувалися POS-термінали. Надалі зловмисники приховано встановлювали в цих закладах скімінгові пристрої, а також самостійно виготовлені POS-термінали.

Під виглядом здійснення розрахунку клієнтів через POS-термінали фігуранти копіювали інформацію з банківської картки, а також записували PIN-коди. Зібрану інформацію учасники групи використовували для виготовлення дублікатів банківських карток потерпілих, які потім використовували для доступу до інтернет-банкінгу, а також переводили гроші на підконтрольні рахунки. У подальшому знімали готівку у банкоматах, купували товари та оформлювали кредити на потерпілих.

Організатору та співорганізатору групи вже повідомлено про підозру у скоєнні  кримінальних правопорушень, Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм може загрожувати до шести років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри іншим учасникам групи.

За попередніми даними, зловмисники скомпрометували близько 200 банківських карток. Загальна сума збитків становить мільйон гривень.



Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.