За перше півріччя 2021 року виручка "Ашана" впала на 3,2% через обмеження, які викликані пандемією

31.08.2021
1881

У першому півріччі 2021 року виручка "Ашана" впала на 3,2% до € 14 847 млрд, а прибуток до вирахування відсотків, податків, зносу і амортизації (EBITDA) виросла на 3,7% до € 594 млн ($ 698,60 млн ) в першому півріччі, повідомила компанія у своєму звіті.


 

Падіння виручки в "Ашані" пов'язують з обмеженнями через пандемію у Франції, а також в Угорщині, Польщі, Португалії, Росії та Іспанії. На порівняльній основі виручка знизилася на 2%.

У Франції EBITDA в Auchan Retail зросла на 25%, незважаючи на зниження зіставних продажів на 4,2%, оскільки на бізнес вплинуло падіння продажів у гіпермаркетах, викликане закриттям торгових центрів на кілька тижнів під час пандемії. Рітейлер також стикається з ціновим тиском Carrefour і Leclerc і конкуренцією з боку онлайн-гіганта Amazon.

Щоб впоратися з мінливими купівельними звичками, "Ашан" модернізує свої гіпермаркети, прискорює розвиток онлайн і приділяє більше уваги невеликим магазинам біля будинку, одночасно підвищуючи операційну ефективність і логістику.

Джерело: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.