“Ашан” відстояв у суді свої земельні ділянки в Одеській області, які у нього відібрали у серпні 2019

06.10.2021
2703

Фото: rau.ua

5 жовтня 2021 року Велика Палата Верховного Суду залишила у власності компаній “Ашан Рітейл” та Ceetrus Ukraine земельні ділянки в Одеській області. Про це повідомляє RAU з посиланням на пресслужбу. 


 У коментарі для RAU, генеральний директор групи компаній Ашан Україна Вікторія Луценко назвала це рішення зеленим світлом для європейських інвесторів. 

Нагадаємо, міжнародна компанія Auchan Retail International у серпні 2019 року втратила земельну ділянку площею 27 га під Одесою, експерти оцінюють її у $27 млн. Там планували побудувати гіпермаркет "Ашан", ТРЦ і рітейл-парк Les Vignes. 

У 2013 році група Ашан придбала корпоративні права компаній, у власності яких знаходилися нинішні спірні гектари — ТОВ "С.П.Т." і ТОВ "АБС Технолоджи".

У кінці березня 2019 старший слідчий з розгляду кримінальних справ органів прокуратури Одеської області звернувся до Приморського районного суду Одеси. Він попросив накласти арешт на земельну ділянку, уточнивши у заяві, що для зміни цільового призначення ділянки площею понад 10 га Овідіопольська районна держадміністрація повинна була отримати дозвіл Кабінету міністрів. Чого зроблено не було.

Арештоване майно передали Нацагентству (АРМА), яке через аукціон продало його невідомій компанії "Пелучо" зі статутним капіталом 5 000 грн, яка була створена навесні 2018. В "Ашан" заявили, що вони були позбавлені права власності при наявності гарантованого Конституцією відповідного непорушного принципу.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.