Новим власником ТРЦ Sky Mall може стати Володимир Галантернік — НВ

27.08.2021
3357

Экономическая правда

Новим власником київського ТРЦ Sky Mall ймовірно може стати Володимир Галантернік з партнерами, повідомляє НВ.Бізнес.


За інформацією журналістів видання, 12 серпня 2021 року Національна рада з питань телерадіомовлення вирішувала питання про видачу ліцензії на супутникове мовлення одеському ТОВ "ТРК Міський телеканал". Під час засідання міноритарний власник телеканалу Олександр Козир сказав, що його інвестори володіють декількома ТЦ в Одесі, а «нещодавно придбали великий торговий центр у Києві». Козир уточнив, що цим торговим центром був Skymall.

За його словами, планується, що студія "Міського телеканалу" розміщуватиметься в Одесі і "може бути, у Києві на базі згаданого торгового центру". Журналісти підкреслюють, що де-юре, зв'язку між телеканалом і компанією-власником ТЦ - немає. Але профільні ЗМІ пов'язують компанії, яким належать одеські ЗМІ, з бізнесменом Володимиром Галантерніком, який є також власником кількох одеських ТЦ.

Так, компанія ТОВ "Оптова мережа 2011", яка у лютому 2017 року викупила цілісний майновий комплекс Skymall, у червні 2021 року одержала нового засновника - компанію ТОВ "Славіан", кінцевим бенефіціаром якої є житель Горлівки Сергій Брюховецький.

Кілька джерел на ринку нерухомості повідомили НВ, що Брюховецький цілком можливо, пов'язаний з одеським бізнесменом Володимиром Галантерніком. У зв'язку з чим журналісти НВ зробили висновок, що реальним власником столичного ТРЦ Skymall є Володимир Галантернік - сам або з партнерами.

Retailers намагався зв'язатися з представниками Sky Mall, для того щоб вони підтвердили або спростували цю інформацію, проте на момент публікації дзвінки та повідомлення у месенджері були проігноровані.

  • Конфлікт навколо ТРЦ Sky Mall триває з 2013 року. Під час будівництва ТРЦ, у 2009 році, компанія Arricano естонського бізнесмена Хіллара Тедера привернула до проекту Андрія Адамовського, який вклав у будівництво об'єкта $40 млн і отримав 50% + 1 акцію ТРЦ. В угоді між ними було зазначено, що Тедер може викупити частку партнера у 2010 році. Але у зазначені терміни Адамовський відмовився продавати частку, посилаючись на порушення Тедером кількох умов договору. У ході розглядів останній втратив контроль над ТРЦ.
  • У 2017 році Тедер заявляв, що він з моменту конфлікту не отримує нічого - збитки становлять приблизно $100 млн. Тоді він уточнив, що сподівається на вирішення конфлікту у 2018 році.
  • У липні 2021 року Андрій Адамовський повідомив, що конфлікт не вичерпано. У результаті Sky Mall був заарештований у рамках кримінального провадження "про рейдерство торгового центру".

Автор: Олександр Шаріпов

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.