Дослідження: фаст-фешн бренди забруднюють річки Африки

20.08.2021
2195

Фото: Robin Hammond/Panos/Water Witness International

Згідно зі звітом Water Witness International, світові бренди швидкої моди сприяють забрудненню річок Африки. Про це повідомляє Retail Gazette. Найбільше страждають річки на півдні Африки і Танзанії - у регіонах, де світові бренди частіше купують одяг у підрядників через низькі цін на сировину і робочу силу.


Дослідники виявили, що річка Лесото забруднена синім барвником для джинсів, а зразки, які взяли з річки Мсімбазі у Танзанії показали pH на рівні 12 - це можна порівняти з кислотністю відбілювача.

Близько 50 міжнародних брендів поставляють одяг з африканських країн, включаючи Zara, Asos і H&M, йдеться у дослідженні, проте автори не пов'язують забруднення з ланцюжком поставок будь-якої компанії.

У свою чергу Zara не надала коментарів, тоді як Asos і H&M підтвердили, що дійсно постачають одяг з Африки, при цьому вказали на ініціативи щодо забезпечення стійкості і подолання ризиків, пов'язаних з водою.

Експерти відзначають, що сектор швидкої моди пропонує можливості для африканських країн, у тому числі зростання робочих місць, які не окупляться, якщо не буде забезпечена боротьба з забрудненням та адекватні умови праці.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.