Під час карантину закладу і ТРЦ зможуть працювати при вакцинації 80% працівників — МОЗ

16.08.2021
2281

Фото: P.Gonchar

Міністерство охорони здоров'я розробило нові правила відвідування ТРЦ в умовах карантину. Серед яких дозволяється працювати під час жорсткого карантину закладам при вакцинації понад 80% колективу, а також працювати ТРЦ за спеціальною системою. Про це повідомляє Союз українських підприємців за підсумками зустрічі з міністром охорони здоров'я Віктором Ляшко і заступником міністра Олександром Комарідою.


Згідно з повідомленням, планується:

  • дозволити роботу підприємств/організацій, якщо вакциновано близько 80% колективу;
  • допускати до установ споживачів і клієнтів, які вакциновані;
  • дозволити роботу навчальних закладів при вакцинації 80% співробітників.

Також планується за прикладом Німеччини впровадити спеціальний програмний продукт, який дозволить записатися на конкретний час для відвідування ТРЦ і відстежувати його завантаження. У такі заклади будуть запускати вакцинованих покупців або тих, хто зробив ПЛР-тест або експрес-тест на місці.

Міністерство охорони здоров'я не планує ключових змін до постанови про карантин. У разі збільшення захворюваності, буде діяти адаптивний карантин з поетапним зонуванням регіонів, у залежності від рівня епідеміологічної небезпеки. Але передбачаються певні обмеження для невакцинованих громадян.

Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв рішення продовжити адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.