Foodtech-стартап Foodz Ukraine привернув інвестиції від МХП, який отримав близько 20% компанії

12.08.2021
3411

Фото: epravda

Мережа дарк-Китчен Foodz привернула інвестиції від МХП. Агроіндустріальний холдинг став не тільки інвестором, але і стратегічним партнером foodtech-стартапу, повідомляє InVenture. Контроль за Foodz залишився у засновників стартапа - Дениса і Яни Кривенко. МХП отримав близько 20% компанії.


 

Суму угоди сторони не розголошують. За словами радника голови правління МХП Дмитра Зозулі, у рамках співпраці відбулося два раунди інвестицій. Таким чином МХП прагне поглиблювати відносини з ресторанним бізнесом і наблизити компанію безпосередньо до споживача.

У свою чергу гендиректор Foodz Ukraine Денис Кривенко розповів, що МХП виступає не тільки як інвестор, а й як стратегічний партнер, який ділиться своєю експертизою у питаннях розвитку бізнесу. За словами Кривенко, інвестиції агрохолдингу дозволять швидкими темпами розвивати бізнес і розширювати мережу віртуальних ресторанів в інших містах країни. Фокус Foodz Ukraine на даному етапі розвитку зосереджений на зростанні клієнтської бази і кількості замовлень, налаштування системи поставок і вдосконаленні IT-інфраструктури.

  • Foodz розвиває мережу онлайн-ресторанів у Києві з початку 2020 року. Після підтвердження життєздатності бізнес-моделі компанія залучила зовнішні інвестиції - всього у неї вклали вже більше $2 млн.
  • Зараз у мережі вже 15 "темних кухонь" у Києві, з яких десять власних і п'ять у партнерстві зі службою доставки Glovo.
  • У 2020 році обсяг продажів компанії досяг 35 млн грн, а ресторанами було оброблено близько 100 000 замовлень.
  • У Foodz працює понад 220 співробітників, мережа покриває весь Київ.
  • Під її управлінням перебувають 12 брендів ресторанів: Greenbar Cafe, "Супчик Салатик", "Шанхайський кіт", Chackmak Doner, PokeOke і інші. Замовити їжу кияни можуть через додатки Glovo і Bolt Food.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.