DHL буде доставляти вантажі повністю електричними літаками

04.08.2021
2054

Фото: DHL

Компанія DHL Express, що спеціалізується на доставці вантажів, замовила 12 вантажних лайнерів у ізраїльського стартапу Eviation, щоб знизити рівень викидів. Про це повідомляє Forbes з посиланням на сайт оператора.


 

«Ми твердо віримо у майбутнє логістики з нульовим рівнем викидів. Наші інвестиції завжди спрямовані на зменшення викидів вуглекислого газу », - говорить глава DHL Express Джон Пірсон.

Електролітак під назвою Alice - це повністю електричний літак з нульовим рівнем викидів, відзначає компанія. Eviation планує поставити перший лайнер DHL Express у 2024 році, заявила DHL. Літак буде літати у Каліфорнії, уточнив представник компанії.

Alice здатний перевозити 1200 кг, максимальна дальність польоту становить 815 км. На зарядку літака буде йти до 30 хвилин на кожну годину польоту, його можна заряджати під час навантаження і розвантаження, що дозволить компанії дотримуватися щільного графіку доставок, відзначається у повідомленні.

Крім електрифікації літаків для доставки товарів споживачам, компанія має намір використовувати екологічно чисте паливо і кліматично нейтральні будівлі. До 2050 року група має намір досягти нульового рівня викидів.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.