АМКУ розглядає меморандум Mastercard і Visa по комісії інтерчейндж

20.07.2021
2411

Фото: Евгений Разумный / Ведомости

Антимонопольний комітет розглядає справу про надання дозволу міжнародним платіжними системами Mastercard і Visa знизити міжбанківську комісію інтерчейндж. Про це повідомляє Liga, з посиланням на повідомлення прес-служби АМКУ.


АМКУ розглядає надання компаніям дозволу на поступове (до 2023 року) зниження комісії інтерчейндж. Це рішення компаній було погоджено у рамках меморандуму з Національним банком України.

У разі надання рішення АМКУ, згідно з меморандумом комісії становитиме:

з 01.07.2021 року - не більше 1,20%;

з 01.07.2022 року - не більше 1,00%;

з 01.07.2023 року - не більше 0,90%.

На початку квітня 2021 року "Приватбанк", "Ощадбанк" і "Райффайзен Банк Аваль" опублікували спільне звернення до Верховної Ради, Кабміну і НБУ, де заявили про готовність поетапно знизити розмір міжбанківської комісії за проведення безготівкових розрахунків. Їх підтримали платіжні системи Mastercard і Visa.

Нагадаємо, у кінці минулого року до Верховної Ради було внесено законопроект №4364, у якому йдеться про зниження розміру комісії за прийом банківської карти (еквайринг) при оплаті товарів і послуг. За даними рітейлерів, у середньому в Україні, він становить 2%. Це викликало ряд дискусій між рітейлерами, банками і платіжними системами.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.