"Ашан" відмовився від пластикових пакетів на касах

06.07.2021
2535

Фото: rau.ua

Мережа "Ашан" відмовляється від первинного пластику на касах. У липні звичайні пакети у всіх магазинах замінять на пакети з переробленого пластику на 5, 7 і 10 кг. Їх вартість не відрізнятиметься, повідомляє AIN Business.


Новий пакет не містить домішок, що прискорюють розкладання пластику на мікропластик - дрібні частинки, які проникають в воду і грунт і ще більше шкодять навколишньому середовищу, відзначають у компанії. Після використання пакет можна знову передати на переробку до 5 разів.

Пакети з переробленого пластику на 10 кг "Ашан" тестував з квітня.

  • Закон про обмеження обігу пластикових пакетів вступив у силу в цьому році, 10 червня, і почне діяти 10 грудня. Він в три етапи забороняє використання тонких, надтонких і оксорозкладаємих пластикових пакетів і передбачає, що з 1 січня 2023 в Україні залишаться тільки біорозкладні пакети.
  • До цього від одноразових пакетів повністю відмовилися магазини з товарами для дому Jysk. Замість них ритейлер пропонує покупцям шопери з перероблених матеріалів.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.