Верховна Рада прийняла закон, який дозволить видавати гарантійні талони у електронному вигляді

02.07.2021
2505

Фото: modtrust.com

Верховна Рада прийняла закон №4185 про електронні гарантійні документи на техніку. Покупцям більше не потрібно буде зберігати чеки та гарантійні талони для ремонту або обміну техніки, а компанії зможуть надавати обслуговування без зайвих паперів. Про це йдеться в повідомленні Міністерства цифровий трансформації.

 


Це ще один крок в напрямку paperless-режиму в Україні, який передбачає відмову від паперового документообігу, відзначають в міністерстві. Закон також допоможе значно скоротити кількість підроблених експлуатаційних документів, - кажуть у Міністерстві.

Сьогодні споживачам досі доводиться зберігати гарантійні талони і чеки у паперовому вигляді та в разі втрати цих документів клієнт не може отримати гарантійне обслуговування. У той же час сервісні центри великих брендів вже давно приймають товар в ремонт без паперових гарантій, перевіряючи інформацію у своїх внутрішніх базах.

Новий закон стосується тільки технічно складних побутових товарів: кондиціонерів, духовок, принтерів, смартфонів - їх повний список можна подивитися тут.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.