Бізнес інтернет-магазину MakeUp оцінили в $43,5 млн

01.06.2020
11708

Журналісти Ain з’ясували умови купівлі фондом Horizon Capital частки в онлайн-магазині MakeUp. Фонд придбав близько 18% компанії за $8 млн.


 

Минулого тижня стало відомо, що інвестиційний фонд Horizon Capital (EEGF III) став міноритарним власником інтернет-магазину MakeUp. Редакція Ain.ua, посилаючись на дані кіпрського реєстру, повідомляє, що фонд придбав 18,3%, а сума договору склала в цілому EUR 7,178 млн або $ 8 млн.

Таким чином, на сьогодні загальна вартість компанії MakeUp склала близько EUR 39 млн або $ 43,5 млн.

До цього генеральний директор ІК Concorde Capital Ігор Мазепа заявив, що його компанія володіє часткою в інтернет-магазині Makeup.ua. Основними власниками інтернет-магазину є Сергій Волобуєв і Євген Малєв.

  • MakeUp – заснований у 2009 році, на сьогодні один з найбільших інтернет-магазинів косметики та парфумерії в Україні. За даними Similar Web, у 2019 році інтернет-магазин MakeUp посідав третє місце за відвідуваністю (84,06 млн) серед українських інтернет-гравців. MakeUp працює на 14 ринках. На сайті MakeUp представлено більше 200 000 товарних позицій від більше ніж 2000 постачальників.
  • Emerging Europe Growth Fund IIІ (скорочено EEGF IІІ) був створений у грудні 2018 року, його капітал становить $ 200 млн. Фонд інвестує у швидкозростаючі, експортоорієнтовані компанії, а також у ті, що працюють на внутрішньому ринку: фарма, споживчі товари та електронна комерція .
  • Horizon Capital також володіє часткою в онлайн-рітейлері Rozetka. У свіжому випуску рейтингу "100 найбагатших українців" Forbes бізнес Rozetka оцінили у $ 380 млн.

Переклад на українську: Михайло Лук’янов

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.