Forbes "ТОП-100 найбагатших бізнесменів України": Власники "Епіцентр" – доларові мільярдери – обігнали в списку Ігоря Коломойського

28.05.2020
4795

Фото: politeka.net

В Україні відновив роботу журнал Forbes. У першому номері вийшов рейтинг "ТОП-100 найбагатших бізнесменів України". Хто до нього увійшов?


 

Перша вісімка учасників – це бізнесмени зі статками не нижче $1 млрд. Очолює рейтинг власник СКМ Рінат Ахметов, чий достаток журнал оцінив у $2,8 млрд, пише видання Forbes, що виходить друком у РФ.

У вісімці доларових мільярдерів розташувалося подружжя Герег – Олександр і Галина – власники групи компаній "Епіцентр К", у яку входить однойменна мережа гіпермаркетів будівельних матеріалів. Їх статки оцінюються у $1,3 млрд. Замикає вісімку Ігор Коломойський з капіталом у $1 млрд.

У ТОП-100 увійшов Вадим Новинський ($810 млн), власник "Смарт Холдинг", куди входить девелоперський підрозділ, що володіє ТЦ "Амстор". Також Олександр Ярославський ($725 млн), у чию групу DCH входять ТРЦ "Караван", Павло Фукс ($155 млн, №51), чия компанія MocCityGroup колись будувала в «Москва-Сіті» відразу два хмарочоси – «Євразію» і «Імперію ».

Номер 100 у списку отримав співвласник мережі супермаркетів «Таврія В» Борис Музальов. Поріг відсікання у рейтингу – $95 млн.

Переклад на українську: Михайло Лук’янов

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.