Петиція про скасування касових апаратів набрала 25 000 голосів. Тепер її має розглянути президент

22.02.2022
1574

Фото: Слово і діло

Електронна петиція до президента України Володимира Зеленського з вимогою скасувати касові апарати для ФОПів набрала необхідні для подальшого розгляду 25 000 підписів. Такі дані опубліковано на сайті глави держави.


Петиція була зареєстрована 4 січня, автор – Горальник Олександр Юрійович.

«Дуже прошу Президента Володимира Зеленського не відстрочити касові апарати, а скасувати їх взагалі, поки що не пізно, поки ще тисячі українців не втратили роботу, і підприємці, які відкрили свій магазин, яких насправді десятки тисяч, не закрилися, і не поїхали за кордон», – йдеться у документі.

Нагадаємо, з 1 січня ФОПи зобов'язані використовувати РРО (або віртуальні аналоги – програмне РРО), якщо вони отримують платежі готівкою або платіжними картками. В іншому випадку на них чекає штраф – 100% від ціни першого проданого без реєстратора товару та 150% за кожен наступний. Виняток – перша група ФОП та фізособи-підприємці із сіл та селищ. 

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.