Кабмін звільнив сільських ФОПів від використання касових апаратів

11.02.2022
1341

Фото: budgetnyk.com.ua

Кабінет Міністрів звільнив фізосіб-підприємців із сіл та селищ від обов'язкового встановлення касових апаратів (РРО). Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев із посиланням на відповідне розпорядження Кабміну.


«Селища, як і села, вивели з-під обов'язкової фіскалізації. Відповідну постанову ухвалено КМУ. Встановлення ФОПами РРО у селах та селищах не є обов'язковим», – написав депутат у своєму Telegram-каналі.

Проте існує виняток: сільські ФОПи мають встановити касові апарати, якщо вони займаються продажем продукції підакцизних груп.

З 1 січня ФОПи зобов'язані використовувати РРО (або віртуальні аналоги – програмне РРО), якщо вони отримують платежі готівкою або платіжними картками. В іншому випадку на них чекає штраф – 100% від ціни першого проданого без реєстратора товару та 150% за кожен наступний. Виняток – перша група ФОП.

Станом на 3 лютого ФОП установили понад 330 000 РРО.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.