Amazon підвищує ціни на членство Prime у СШA. Це пов'язано із зростанням оплати праці та транспортування

07.02.2022
878

Фото: USA Today

Amazon оголосила про підвищення цін на передплату на сервіс Prime у США вперше з 2018 року. Щомісячна плата збільшиться з $12,99 до $14,99, а вартість членства у рік — з $119 до $139. Про це повідомляє CNN.


Нові ціни набудуть чинності з 18 лютого 2022 року для нових учасників, для тих, хто вже користується послугою — після 25 березня 2022 року.

За словами компанії, ціни підвищено через «розширені переваги членства Prime», такі як: Prime Video і розширена безкоштовна доставка у той самий день. Також це пов'язано із компенсаціями зростання витрат на оплату праці та транспортування у своїй мережі дистрибуції. У США зросли ціни за останні місяці на майже все — від продуктів харчування до енергії. Глобальна робоча сила Amazon (AMZN) подвоїлася за останні два роки до 1,6 мільйона співробітників, і компанія також заявила минулого року, що підвищила заробітну плату тисячам працівників.

Востаннє компанія підвищувала ціни на Prime у 2018 році, коли річне членство зросла з $99 до $119. 

  • Amazon Prime був запущений у 2005 році як служба членства в Amazon, що пропонує безкоштовну дводенну доставку.
  • Протягом перших років він завоював обмежену кількість клієнтів, але після 2011 року почав швидко розвиватися, і зараз налічує понад 200 млн членів.
  • Продажі під час Prime Day на Amazon досягли $11,79 млрд у 2021 році.
  • Станом на жовтень 2021 року, Amazon Prime доступний у 22 країнах.
  • Дохід Amazon Prime не можна повністю відокремити від загального доходу Amazon. Однак Amazon розкриває чисті продажі всіх передплатних послуг, включаючи Amazon Prime та послуги, які ця підписка надає: відео, аудіокниги, музику, електронні книги та інші послуги за передплатою (крім AWS). Цифра може становити більше $25 млрд щороку.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.