Американський стартап ресторанів-роботів Mezli залучив $3 млн. Страви для нього готує шеф-кухар із мішленівською зіркою

03.11.2021
2801

Фото: Mezil

Компанія Mezli, що створює повністю автономні модульні ресторани, залучила $3 млн інвестицій. У раунді взяли участь інвесткомпанія Metaplanet, акселератор Y Combinator, приватні інвестори та ресторатори. Про це повідомляє TechCrunch.


Що відомо про Mezli?

Стартап був заснований інженерами зі Стенфордського університету Алексом Колчинськи, Алексом Грюбеле та Максом Перхамом. Вони хотіли розробити роботизовану систему, яка зможе запропонувати людям якісну їжу за нижчою ціною порівняно з кафе та ресторанами, зменшивши витрати на оплату праці. Таким чином, разом із мішленівським шеф-кухарем Еріком Мінніхом інженери розробили автономний ресторан.

Як працює Mezli?

Зараз прототип ресторану Mezli обслуговує дарк-кітчен KitchenTown у Сан-Матео у Каліфорнії, ресторан займає близько 18 кв.м. Це окремі блоки, завантажені інгредієнтами. Для роботи автономної кухні, яка готує та упаковує страви, використовується автоматизація та вантажні контейнери. У меню представлені боули, гарніри та напої.

Ціна за блюдо складає від $6,99. Користувачі можуть оформити замовлення в онлайні або на табло ресторану, а потім забрати їжу з "розумної" шафки або оформити доставку.

Засновник і генеральний директор Mezli розповів The Spoon, що їх автономні кухні можуть працювати 48 годин і готувати 300 страв, перш ніж вони потребуватимуть обслуговування не роботом, а співробітником-людиною. За словами Колчинські, тестовий режим вже показав перспективні результати: 44% клієнтів, які спробували купувати їжу з модульного ресторану, стають постійними відвідувачами.

За його словами, зараз компанія працює над своєю третьою версією свого прототипу, яка буде готова до публічного запуску наступного року.

Фінансування дозволить компанії найняти персонал, придбати необхідну техніку, продукти харчування та покриє операційні витрати. Крім цього, у майбутньому компанія планує друкувати на 3D-принтері тисячі модульних ресторанів, які можна розгорнути швидше, ніж звичайні ресторани.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.