Fozzy Group запустила повністю роботизовану складську зону з роботами типу AGV

21.10.2021
3238

У вересні Fozzy Group розпочала проект по роботизації складської зони у розподільному центрі у с.Квітневе (Київська обл.). Роботи будуть займатися переміщенням товарів у межах складу для подальшого збереження, відбору і завантаження. Це дозволить компанії збільшити продуктивність обробки товарів і забезпечити високу точність їх збору.

  • Зараз 31 робот у тестовому режимі займається переміщенням товарів у межах окремої складської зони.
  • У той же час працівники складу продовжують приймати і відвантажувати товари, перш ніж вони відправляться у магазини.
  • Вантажопідйомність одного робота становить 40 кг, швидкість роботи - 2 м/с. Робот може працювати від 10 до 12 годин в автономному режимі в залежності від режиму експлуатації. Потім робот автоматично стає на зарядку, і після повної зарядки приступає до виконання нового завдання.
  • Роботизація збільшує у 2-3 рази продуктивність праці і на 99% безпомилковість операцій, повідомляють у компанії.

Проект реалізований спільно з китайським виробником роботів Geekplus. Це перший запуск моделі роботів Geekplus RS-2 за межами Китаю.

Мета роботизації - підвищення ефективності людського ресурсу, використання його для роботи у напрямках, де потрібно більш інтелектуальний і персональний підхід, відзначили у компанії

Після завершення тестового режиму, з січня 2022 року, планується масштабувати роботизацію і на інші логістичні центри, які працюють з компаніями групи.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.