Mastercard замінить магнітну смугу на картах сканером відбитків пальців, починаючи з 2024 року

18.08.2021
2333

Фото: Mastercard

Mastercard відмовилася від магнітної смуги на платіжних картках, повідомляється на сайті компанії. З 2029 року нові кредитні або дебетові картки Mastercard будуть випускатися без магнітної смуги. Таким чином компанія планує поступовий перехід до використання технології безконтактної оплати - PayPass.


 

Чому компанія вирішила відмовитися від магнітної смуги?

Магнітні смуги підвищують ризик втрати коштів. Перехід на карти з чіпом і відбиток пальця в рази підвищує безпеку платежів і знижує ризики для продавців і клієнтів.

За заявою Mastercard, 81% опитаних американських користувачів повідомили, що їм було б комфортно з картою без магнітної смуги, а 92% продовжили використання своїх карт, якби магнітна смуга більше не використовувалася. При цьому транзакції з використанням чіпів, а не магнітних стрічок вже складають 86% від всіх переказів.

Як буде відбуватися перехід?

Перехід на картки з чіпом відбуватиметься протягом наступних десяти років. Магнітні смуги почнуть зникати у Європі з 2024 року. У США перехід запланований на 2027. До 2033 року вони повністю зникнуть.

У першому кварталі 2 021 користувачі карт Mastercard зробили на 1 млрд безконтактних транзакцій більше, ніж за той же період 2020 року. У другому кварталі 2021 року 45% всіх транзакцій з особистими розрахунками в усьому світі були безконтактними. Тому компанія зосередиться на розвитку карт з чіпами і відбитком пальця.

Mastercard стала першою платіжною системою, яка відмовляється від магнітних смуг на платіжних картках. Технологія з'явилася ще в 1960-х.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.