Mastercard запустив платіжний сервіс “Жабка” для переказу грошей через соцмережі

29.10.2021
2439

Фото: Depositphotos

Mastercard у співпраці з компаніями iPay.ua та “4ек” запустив мобільний додаток “Жабка” для фізосіб та бізнесу. Сервіс дозволяє підприємцям приймати платежі та надсилати квитанції прямо в чаті у соцмережах, а клієнтам — оплачувати товари та послуги. Про це повідомили у компанії Mastercard.


 Безкоштовний додаток “Жабка” активує на смартфоні спеціальну клавіатуру, з допомогою якої можна вказати "провести оплату чи переказ". Сервіс дає можливість підприємцям формувати рахунки за покупки у будь-якій соцмережі та месенджері. Також можна робити грошові перекази з картки на картку будь-якого українського банку за допомогою Apple Pay та Google Pay.

Як бізнесу скористатися сервісом?

  • потрібно встановити мобільний додаток на свій смартфон;

  • один раз вказати дані компанії: назву магазину, ІПН або код ЄДРПОУ, IBAN для зарахування коштів;

  • для формування рахунку перейти на клавіатуру “Жабка”, ввести суму купівлі та підтвердити угоду,сервіс автоматично сформує посилання на оплату;

  • для оплати клієнту не потрібно встановлювати програму, а просто розрахуватися за допомогою Apple Pay, Google Pay або ввести номер банківської картки вручну.

Комісія за прийом безготівкових платежів для бізнесу складає 2,7% від суми покупки.

Як здійснити переказ коштів?

Для того, щоб надіслати кошти фізичним особам, необхідно переключитися на клавіатуру “Жабка” в месенджері, ввести суму переказу та підтвердити відправлення, вибравши в Apple Pay або Google Pay картку Mastercard. Для отримання переказу необхідно відкрити посилання і обрати картку для зарахування коштів із Apple Pay або Google Pay. При цьому отримувачу переказу не потрібно встановлювати додаток “Жабка” на своєму смартфоні.

Крім цього, можна надіслати запит на грошовий переказ, вказавши необхідну суму та картку. Комісія за переказ, незалежно від його суми, складає 3 грн. Максимальна сума одного переказу — 25 000 грн.

« Жабка » — це дуже зручний і універсальний спосіб оплати та переказу коштів онлайн. Він дозволяє підприємцям у лічені хвилини перетворити смартфон на віртуальний POS-термінал та формувати рахунки за покупки у будь-якому чаті, де безпосередньо відбувається спілкування з клієнтом. А клієнт завдяки інтеграції цифрових гаманців Apple Pay та Google Pay зможе сплатити покупку буквально в один клік. Тепер продавати товари, оплачувати покупки та здійснювати грошові перекази можна не виходячи з чату будь-якого месенджера » , — підкреслив Валерій Новіков, директор з розвитку комерції Mastercard Україні та Молдови.

Фото: Depositphotos 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.