Amazon планує мінімізувати кількість непроданих товарів. До цього компанія зазнала критики за знищення такої продукції

10.08.2021
2374

Amazon почне працювати над зменшенням кількості повернутих і непроданих товарів у співпраці з партнерами у деяких країнах. Про це повідомляє Retail Detail.


 

Компанія зазнала критики після того, як стало відомо, що вона щорічно знищує мільйони непроданих товарів на одному зі своїх складів у Великобританії. Тепер в компанії почали пошук по вирішенню цього питання.

За словами представників компанії, проблема виникає через те, що повернуті замовлення вже не можна продавати як нові. У разі, якщо товари належать "зовнішнім" продавцям на маркетплейсі, вони зобов'язані відвідати розподільні склади Amazon і забрати непродані товари, інакше онлайн-рітейлер позбудеться від них самостійно. При цьому, велика частина товарів, які покупці повертають у магазин - у подальшому можуть бути викуплені оптом у якості "залишків", або передані на благодійність. Товари, які залишаються, передаються на знищення.

Amazon має намір побудувати економіку замкнутого циклу. Для цього постачальникам нададуть на вибір дві програми: "Оцінка і перепродаж" (FBA Grade and Resell) і "Ліквідація" (FBA Liquidations). За словами компанії, нове життя отримають більше 300 млн товарів.

За програмою "Оцінка і перепродаж" постачальник зможе реалізувати повернуту продукцію, яка була у вжитку. Нова вартість товару буде залежати від присвоєного йому статусу: "новий", "дуже хороший стан", "хороший стан", "прийнятне". Програма вже запущена у Великобританії. До кінця 2021 року його почне діяти у США, а на початку 2022 року - у Німеччині, Франції, Італії та Іспанії.

Програма "Ліквідація", дозволить постачальникам передавати товари оптовим партнерам Amazon, які самостійно знайдуть інші ринки збуту. У цьому випадку постачальник отримає за товар менше грошей, ніж якби його продали на Amazon, зате йому не доведеться оплачувати зберігання на складі і утилізацію.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.