eBay, Amazon, Facebook, Google та Adobe з 2022 року почнуть стягувати 20% ПДВ

29.12.2021
2523

Фото: E&Lnews

eBay, Amazon, Facebook, Google та Adobe повідомили, що з нового року починають додавати в Україні ПДВ (20%) відповідно до прийнятого влітку закону № 1525-ІХ. Про це повідомляє dev.ua


Наприклад, eBay вже повідомив українських користувачів про те, що додасть 20% податку на додану вартість у свої послуги. Ця ставка буде застосована до кожної оплати послуги, яку вироблятимуть українські користувачі.

Amazon також попередив, що почне стягувати ПДВ. Так, із січня некомерційним користувачам потрібно вказати податковий реєстраційний номер у своєму обліковому записі Seller Central. Для цього у налаштуваннях розділу "Інформація про податки" потрібно обрати у списку країн "Україна" та вказати свій податковий номер.

Компанія Adobe попередила, що стягувати ПДВ розпочне з 11 січня.

На початку грудня 2021 року компанія Google також розіслала користувачам своїх платних послуг в Україні лист, де попереджала про подорожчання своїх сервісів. Як уточнили у Google, нова практика оподаткування застосовуватиметься до низки продуктів компанії, оскільки законодавство стосується електронних послуг.

Соціальна мережа Facebook також повідомила про 20% податку для своїх послуг. Реклама оподатковуватиметься ПДВ за місцевими ставками (20%). Це стосується тих рекламодавців, які мають Україну як країну бізнесу або персональну адресу. ПДВ додаватиметься до рахунків автоматично, за ставкою 20%. Але його будуть застосовувати не до загального бюджету, який компанія або користувач призначив на рекламу, а до чеку, яким вони оплачують рекламу.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.