Ще швидше: Cooker планує скоротити час доставки з 15 до 8 хвилин

21.07.2021
4766

Фото: Cooker

Онлайн-супермаркет Cooker планує скоротити час доставки продуктів зі своїх дарксторів з 15 до 8 хвилин, повідомив у коментарі Retailers керуючий партнер GOlab Віталій Яницький.


За його словами, зараз у Cooker триває "перехідний період", для того щоб перебудувати процеси і організувати доставку за 8 хвилин. У онлайн-супермаркету на даний момент 16 точок зберігання, при цьому їх число планують збільшити до 25.

Як розповів Яницький, для того, щоб доставка за 8 хвилин стала можливою, радіус покриття точок зберігання повинен бути 1 км. Він також розповів, що під час початкової моделі доставки за 30 хвилин, у зазначені терміни вдавалося виконувати 96,7% замовлень. Зі зниженням часу доставки до 15 хвилин, яке ввели у червні, у зазначені терміни вдається доставляти 70% замовлень.

Його слова підтверджує віце-президент підрозділу Q-commerce компанії Glovo Даніель Алонсо, чия компанія незабаром також планує запускати власні даркстори у Києві. За словами Алонсо, для того, щоб забезпечити швидку доставку, даркстори повинні покривати 80% міста у радіусі в 2 км від користувача. Але для того, щоб забезпечувати доставку менш ніж за 10 хвилин, радіус покриття має становити до 1 км.

Що відомо про Cooker?

Онлайн-супермаркет Cooker запустився у грудні 2020 року. Ідея створити Cooker виникла у власника м'ясопереробного заводу SMK Group Дениса Парамонова. За реалізацією проекту він звернувся до керуючого партнеру GOlab Віталія Яницького.

Cooker співпрацює тільки з постачальниками продукції. Сама продукція зберігається на складі (дарксторі), де, у тому числі, комплектуються замовлення. На початку запуску онлайн-супермаркету було 12 таких точок, але їх число постійно зростає, тому що швидкість доставки скорочується.

Варто зазначити, що бізнес-модель Cooker по доставці за 8,15, 30 хвилин не відрізняється. Cooker з самого початку створювали як онлайн-супермаркет з доставкою за хвилини, каже Яницький.

  • Нагадаємо, що білоруський сервіс доставки продуктів з дарксторів Bazar запустився у Києві, на території ЖК "Комфорт Таун". Планується, що доставка буде за 15 хвилин.
  • Glovo також почне відкривати в Україні свої даркстори для доставки за 10 хвилин. Планується, що до кінця серпня у Києві з'явиться 12 таких локацій.

Автор: Олександр Шаріпов

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.