ТЦ "Макрос" на Петрівці в Києві перероблять в бізнес-центр

04.02.2021
9103

 

ТЦ "Макрос" на Петрівці, в якому працювали стокові магазини, закритий на реконструкцію. Інформація про це з'явилася в Telegram каналі "Життя Оболонського району", на який звернуло увагу видання Property Times.


 

Зокрема, в Telegram каналі була опублікована фотографія:

Кореспондент Retailers подзвонив по одному з міських номерів, який був вказаний як контактний номер ТЦ "Макрос". Дівчина, яка підняла трубку (не представилася) відповіла: "Торговий центр закритий. Ніколи не відкриється. Замість нього буде бізнес-центр. Це рішення власника". Після запитання "Коли відкриється БЦ?" вона поклала трубку. Один з консультантів на ринку нерухомості підтвердив Retailers, що замість торгового центру буде відкритий бізнес-центр.

ТЦ "Макрос" перший в Україні об'єднав на одній площі стокові магазини. Він відкрився в 2004 році на Почайній по проспекту Степана Бандери, 16б на місці недобудованих цехів, які призначалися для випуску продукції оборонного призначення. Їх викупила компанія GrandprominvestAG за $ 2,4 млн, писало видання "Бізнес" в матеріалі за 2005 рік з посиланням на слова президента і власника компанії Генадія Зелінського. У цехах фірма збиралася організувати хімічне виробництво. Але підрахувавши, що рентабельність промислового виробництва буде нижче запланованої, власник вирішив отримувати прибуток від здачі в оренду самої нерухомості. В результаті він вирішив побудувати ТЦ "Макрос", в якому будуть працювати стокові магазини. У компанії очікували, що інвестиції окупляться протягом 4-5 років при загальному обсязі інвестицій в проект в розмірі $ 4,5 млн.

ТЦ "Макрос" - це різнорівнева будівля площею 12 000 кв.м.

Орендарем земельної ділянки (площа 1,7 га), на якій розташований ТЦ "Макрос", є компанія ТОВ "Грандпромінвест АГ". Згідно з даними YouControl, бенефіціарами компанії є Геннадій Зелінський і Адріан Зелінський.

Авторка: Вероніка Гаврилюк

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.