Мережа бренд-бутиків замовила розробку інтернет-магазину за 1,7 млн грн. Виконавець покинув Україну, не реалізувавши проект

07.09.2021
2359

Фото: a4s.com.ua

Ще в 2019 році велика мережа бутиків одягу Ultrashop замовила у компанії Starsoft Europe розробку інтернет-магазину. За нього заплатили більше 1,7 млн грн, але виконавець магазину так і не написав. Про те як розвивається ця справа повідомляє AIN.


 

Згідно з українським держреєстру, одеська компанія ТОВ «СтарСофт» належить Мартіну Шейну. Також, за даними судового реєстру, він фігурує як підозрюваний в іншому рішенні суду про тримання під вартою, по цьому ж номеру справи.

Згідно з матеріалами справи, роботи по інтернет-магазину повинні були виконуватися поетапно, і передаватися замовнику. А готовий онлайн-магазин компанія повинна була здати до 20 листопада 2019 року. Представник Starsoft в період з травня по серпень 2019 року одержував від «ЕОСТ» гроші на розробку магазину, на загальну суму 1,7 млн грн.

За матеріалами слідства, виконавець не збирався виконувати зобов'язання за контрактом, і імітував роботу над програмним кодом магазину. Тим часом  ТОВ «ЕОСТ» поетапно передавало на розробку магазину гроші: у травні 2019 року —  436 623 грн, в липні 2019 року —  435 315 грн, в серпні —  426 649 грн і 420 352 грн.

Керівництво Starsoft тим часом покинуло територію України і не виходило більше на зв'язок. А команда співробітників компанії, які працювали над інтернет-магазином, перестали отримувати зарплату і вже до жовтня 2019 року звільнилися; за оренду приміщення Starsoft керівництво перестало платити. У вересні 2019 року представники «ЕОСТ» перевірили стан робіт по магазину. Виявилося, що він готовий менш, ніж на 5%, хоча за договором на цей момент мало бути готове вже 75% проекту. На 30 листопада 2019 роки (термін, обумовлений у договорі) інтернет-магазин компанії не передали.

У серпні 2020 року слідчі Слідчого відділу Приморського відділу поліції склали повідомлення про підозру в шахрайстві керівництву Starsoft. Їх оголосили в міжнародний розшук, і на березень 2021 року встановили, що (імовірно) Мартін Шейн знаходиться на території Боготи (Колумбія), його затримали для видачі на територію України.

Зараз у цій справі ведеться розслідування, проводяться судові засідання: останнє з них відбулося 27 серпня 2021 року, вирок у справі поки не винесли.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.