Середній показник витрат у супермаркетах передмістя Києва на місяць становить 7000 грн на сім'ю — дослідження

08.12.2021
2091

Фото: Depositphotos

Бюро маркетингових технологій провело маркетингове дослідження серед клієнтів супермаркетів у місті Бровари Київської області. Згідно з ним, середній показник витрат у супермаркетах на місяць становить 7000 грн на сім'ю та 2500 грн на одну особу.


За даними дослідження, молодь відвідує магазин кожного дня, а старші люди декілька разів на тиждень. У відсотковому відношенні частота покупки серед всіх респондентів має такий розподіл: 59% – купують щоденно, 38% – декілька разів на тиждень, 3% – раз на тиждень або рідше.

ТОП-3 вимог, які покупці висувають до супермаркетів: ціна, асортимент, свіжість товарів. 

Також учасники дослідження назвали такі бажані характеристики, як достатність простору, відсутність скупчень людей, наявність туалету та ненав’язлива привітність персоналу. 

Найбільш неприйнятне для споживачів у супермаркеті: великі черги на касах – 34%, прострочений товар – 33%, неприємні запахи – 32%.

Частка респондентів, які за акціями купують “про запас”, є більшою серед тих, хто має дохід вище середнього. Акції та знижки приваблюють забезпечених покупців. Проте вони мають відбуватися “тут і зараз” і не бути надто складними. Аналогічне ставлення простежується і до програм лояльності, вони мають бути зрозумілими.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.