JD.com відкрила перший магазин у Європі під назвою Ochama – щоб уникнути плутанини зі спортивним магазином JD Sports

15.11.2021
2237

Фото: Ochama

Китайська онлайн-платформа JD.com відкрила перший європейський магазин у Нідерландах. Проте магазин працює під брендом Ochama – щоб уникнути плутанини зі спортивним магазином британського рітейлера JD Sports, повідомляє Retail Detail.


Магазин Ochama офіційно відкрився 11 листопада у місті Лейден. У ньому продаються як продовольчі, так і непродовольчі товари. Наступного місяця онлайн-гігант планує відкрити точки у трьох інших великих голландських містах. Також компанія має плани щодо створення нового розподільчого центру.

У Нідерландах у магазинах Ochama будуть продаватися продукти харчування (зокрема безліч свіжої продукції), побутова техніка та товари для ігор та домашнього вжитку. Серед них бренди А Unilever, Procter&Gamble та Douwe Egberts. Згідно з торговим журналом супермаркетів Distrifood, JD.com працюватиме у Європі за прикладом моделі Amazon Prime. Учасники отримують ексклюзивні купони та економлять 10% на покупках. JD також має супермаркети у Китаї під назвою 7Fresh.

  • Нагадаємо, китайський JD є одним із найбільших інтернет-магазинів у світі, конкурентом Amazon та Alibaba. У період розпродажу на честь "Дня холостяка" (з 31 жовтня по 11 листопада) платформа отримала виручку у розмірі 349,1 млрд юанів ($54,6 млрд). Зростання показника порівняно з минулим роком склало 28%, тоді як у 2020 році він становив на 32%.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.