У Києві відкрився найбільший ТРЦ України Respublika Park із 61% заповнюваністю орендних площ. Фоторепортаж

12.11.2021
23101
В Киеве открылся крупнейший ТРЦ Украины Respublika Park с 61% заполняемостью арендных площадей. Фоторепортаж

Фото: пресс-служба ТРЦ Respublika Park

12 листопада 2021 року у Києві (Кільцева дорога, 1, біля ст.м. Теремки) відкрився найбільший торгово-розважальний центр України Respublika Park. Його будівництво розпочалося у 2012 році, а дата відкриття постійно переносилася через переривання будівництва, починаючи з 2014 року.


Заповнюваність ТРЦ у день відкриття становила 61%. За словами CEO Respublika Park Юлії Щасливої, не всі орендарі змогли відкрити свої магазини одразу через карантинні обмеження “червоної зони”. До кінця 2021 року вакантність торгового центру знизиться до 21%.

Загальна площа ТЦ – 300 000 кв.м, а орендна – 135 000 кв.м, що робить його найбільшим в Україні. На другому місці тепер опинився ТРЦ BlockBuster Mall (обидві черги), загальна площа якого складає 245 000 кв.м, а орендна — 157 000 кв.м.

"Родзинка" ТРЦ - це живий парк під дахом (2000 кв.м.), а також парк розваг Neopolis площею 11 000 кв. м. У торговій галереї Respublika Park розташовано понад 500 орендарів, серед яких, зокрема, продуктовий якірний орендар - "Сільпо" (10 000 кв.м.), найбільший 15-зальний кінотеатр Multiplex та 50 ресторанів.

Найближчим часом також відкриються Samsung Experience Store, Puma, Reserved, Armani, Люксоптика, Crocs та ін.

На другому поверсі Respublika Park знаходиться приміщення, де висять банери з логотипом IKEA. CEO торгового центру Юлія Щаслива не підтвердила, але й не спростувала відкриття шведського рітейлера. Варто зазначити, що це приміщення з банерами IKEA (довжина вітрини – 119,36 м) знаходиться поряд із магазином Jysk (довжина вітрини – 13,71 м).

ТРЦ, який відкривався 9 років

Будівництво Respublika Park розпочалося у 2012 році. Інвестором проекту була компанія "Мегаполжистрой", яку пов'язують із бізнесменом Дмитром Фірташем.

Спочатку торговий центр планувалося відкрити у 2014 році, а потім термін його здачі було перенесено на 2015 рік. У результаті будівельні роботи було зупинено, а будівля, яка була готова на 80%, була законсервована.

У 2017 році Національний банк стягнув корпоративні права на ТРЦ Respublika після того, як компанія "Мегаполжистрой" припинила обслуговувати кредити, видані "Надра банком" Дмитра Фірташа. Права вимоги щодо кредитів, у заставі за якими ТРЦ Respublika та три земельні ділянки площею 15,72 га, продавали півтора роки.

У 2019 році стало відомо про відновлення будівельних робіт. Передбачалося, що вони завершаться за 1,5 роки. Проте ТРЦ відкрився лише у листопаді 2021 року.

Центральне “ядро” ТРЦ – живий парк, сухі фонтани та парк розваг Neopolis.

Галерея з рітейлерами одягу.

Рітейлери техніки та електроніки. 

У Respublika Park відвели спеціальне приміщення для пункту вакцинації.

Продуктовий якірний орендар "Сільпо" оформлений у бразильському стилі.

Також відкрилася VR-зона від "Сільпо". Теж про Бразилію.

Деякі магазини (Calvin Klein, Walker&Stem) не відкрилися, але там горіло світло і були виставлені стелажі.

Магазин Pull&Bear встановив оригінальну вітрину, на якій було виставлено колекцію під назвою ТРЦ “Respublika”. Як уточнили консультанти, цей одяг виставлений не для продажу

В усьому торговому центрі є кілька спусків на паркінг. Щоб не заплутатися, вони всі мають свій колір та тварину. Наприклад, вихід на паркінг P4 оформлений у "зеленому" кольорі і там встановлено собаку.

Автор: Олександр Шаріпов

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.