Фінансову допомогу бізнесу можуть відновити, але вона буде меншою за 8000 грн

01.11.2021
2170

Фото: zoda.gov.ua

В Офісі президента розглядають можливість відновити фінансову підтримку бізнесу під час жорсткого карантину, проте сума може бути нижчою за 8000 грн. Про це у коментарі для “Інтерфакс-Україна” розповів радник президента України Олег Устенко.


«Доходи держбюджету внаслідок локдауну можуть виявитися нижчими за очікувані», — заявив радник президента України. Він також зазначив, що у результаті постраждає не лише дохідна частина, а й видаткова. «Доведеться витрачати додаткові кошти на підтримку бізнесу за аналогією до колишньої президентської ініціативи, згідно з якою підприємці у "червоних" зонах могли отримати по 8 000 грн».

Устенко також додав, що обсяги допомоги цього разу будуть меншими, оскільки бізнес зможе частково працювати, обслуговуючи вакцинованих громадян. 

За його словами, жорсткі обмеження спричинять уповільнення темпів економічного зростання, проте значно меншою мірою, ніж раніше.

  • Нагадаємо, з 1 листопада Київ перейшов до “червоної” зони карантину.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.