Мережа Mere закриває магазин у Павлограді, який відкрила на початку вересня

30.09.2021
2535

Фото: sueddeutsche.de

Мережа російських дискаунтерів Mere, яку розвиває російська мережа “Світлофор”  оголосила про фінальний розпродаж товарів у зв'язку з закриттям магазину в Павлограді. Про це компанія повідомила на сторінці у Facebook. Варто відзначити, що магазин пропрацював менше місяця — відкриття відбулося 8 вересня.


Кілька місяців тому те ж саме трапилося з магазином Mere у Миколаєві, який також був закритий досить швидко  після відкриття без встановлення причин.

У червні 2021 року Retailers з'ясував, що Mere планує відновити свою діяльність в Україні: відкрити 40 магазинів до кінця поточного року, зокрема, у Білій Церкві, Чернівцях, Миколаєві та Дніпропетровській області. Після публікації і масового обговорення цієї новини, секретар РНБО України Олексій Данилов заявив, що "ніякий російський бізнес не буде працювати в Україні".

Однак влітку в Україні все ще  відкрилися два магазини - у Нікополі та Павлограді. 

У серпні журналіст Retailers відправив запит до РНБО з приводу роботи та розвитку мережі Mere. На запит видання відповіло Головне управління захисту економічних інтересів СБУ, яке відзначило, що “матеріали з приводу роботи мережі Mere були вивчені, але підстав для вжиття заходів немає”. 

На момент написання новини, кореспонденту не вдалося отримати коментар від компанії. За телефоном гарячої лінії, зазначеної на сайті Mere, кореспонденту Retailers сказали, що представник магазину в Павлограді сам зв'яжеться з ним. Retailers продовжує стежити за темою. Ми додамо коментар до тексту, коли отримаємо зворотний зв'язок від компанії.

//Оновлено: Кореспондент Retailers додзвонився до адміністрації ТЦ "Гулівер", де працює Mere. Йому відповіли, що магазин закриється 10 листопада. Причин не назвали, але уточнили, що з документами у мережі було все в порядку//. 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.