СБУ не бачить порушень у роботі російської мережі дискаунтерів Mere в Україні. Але обіцяє стежити за діями рітейлера

09.09.2021
2692

Фото: Dnepr Info

Служба безпеки України «не виявила порушень» у роботі російської мережі Mere в Україні. При цьому СБУ продовжує стежити за діяльністю мережі і у разі порушень «готова відреагувати». Про це йдеться у відповіді на запит Retailers.


Нагадаємо, у червні 2021 року мережа Mere заявила, що планує відновити роботу свого магазину у Миколаєві, а також почати відкривати магазини в інших містах України - зокрема, у Білій Церкві, Чернівцях та містах Дніпропетровської області. Усього Mere планувала відкрити 40 магазинів до кінця 2021 року. Пізніше під час брифінгу секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що Mere не працюватиме в Україні і назвав "відкриття" магазинів "операцією російських спецслужб".

Однак влітку в Україні вже відкрилися два магазини - у Нікополі та Павлограді. Колишній директор з розвитку Mere в Україні Артем Хоменко, у коментарі Liga, повідомив, що компанія все ще має намір запустити 40 супермаркетів в Україні до кінця року, а у найближчий час відкриються нові супермаркети у Дніпропетровській і Київській областях. При цьому він підкреслив, що при запуску супермаркетів в Україні мережа не зустрічала перешкод з боку влади.

У серпні журналіст Retailers відправив запит до РНБО з приводу роботи та розвитку мережі Mere. На запит видання відповіло Головне управління захисту економічних інтересів СБУ, яке відзначило, що «матеріали з приводу роботи мережі Mere були вивчені, але підстав для вжиття заходів немає». При цьому, у СБУ врахували той факт, що магазини російської мережі продовжують працювати і відкриватися в регіонах України і «планують продовжувати стежити за Mere і виявляти порушення».

Автор: Олександр Шаріпов

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.